4 Temmuz 2017 Salı

İş Elbisesi ve Üniformanın Kurum Kimliğine Katkısı




Hangi sektörde, hangi iş kolunda olursanız olun, ürettiğiniz ya da sattığınız şey ne olursa olsun kendinizi iyi ifade edemezseniz, ya ürün veya hizmetinizi değerinde satamazsınız ya da pazardaki rekabet koşulları
sizin günden güne geriye gitmenize ve zamanla elinizdeki müşteri portföyünüzü de kaybetmenize yol açar. Farklılığınızı ve kalitenizi ifade edebilmenizin birçok yöntemi vardır: Bu yöntemlerin ortak noktası ise kendinizi hedef kitlenize iyi anlatabilmenizden geçer.
Kendimizi ( kurumumuzu ve markamızı ) iyi ifade edebilmek için iyi bir ekip çalışmasına ihtiyaç duyarız. Bunun için de çalışanlarımızın yönetimle uyum içinde olması ve birlikte hareket etmesi gerekir. Siz ne yaparsanız yapın; eğer çalışanlarınız sizin ( markanızın ) ruhunu yansıtmıyorsa yapacağınız tüm harcamalar ve emekleriniz boşa gider. Çalışanlarımıza bu ruhu verebilmek ve birlikte hareket etmelerini sağlamak için iyi motive edilmeleri, ücret ve sosyal haklarının yanı sıra kurum kimliğini ve hizmet kalitesini taşıyacak eğitim ve bilgi birikimini almış olmaları gerekir.
Tüm bunların yanı sıra ekibimizde kurum kimliğini ve kültürünü taşıma (ait olma, birlik olma ortak hareket etme mesajlarını ) ve dışa yansıtabilme yeteneğinin olması gerekir. Bizi ve kurumumuzu olduğu yerden alıp daha ileri taşıyacak olan şeyin iyi bir ekip çalışması olduğunu asla unutmamız gerekir. Kurumların geleceği, doğru ve verimli bir ekip çalışmasının başarısına bağlıdır. Ekip bir firmanın dışarı açılan penceresi geleceği ve en önemli sermayesidir. Mağazanız şehrin en önemli notasında olabilir, dünyanın en değerli ürünlerini satıyor olabilirsiniz ama sizin ekibiniz hizmet kalitesi satılan ürünün kalitesi örtüşmüyor ve firmayı gereği gibi doğru ve iyi temsil edecek nitelikleri taşımıyorsa yaptığınız işten başarılı olup verim almanız ve ayakta kalmanız mümkün olmaz.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bizden önce aynı yolu kat etmiş başarılı kişiliklerin ve kurumların bıraktığı yerden bayrağı almalı ve daha ileri taşımalıyız. Tüm bu ekip çalışmasını temsil eden, kurum kimliğini dışa yansıtan görsel unsurlarımız vardır. Bunların başında markamızı temsil eden amblem-logomuz, ürün ve hizmet kataloğumuz, tanıtıcı broşürlerimiz, kartvizitimiz ve tabii ki çalışanlarımız ve kendimizin dış görünüşü çok önemlidir. İş elbisesi veya üniforma sadece yapılan işin kimliğini yansıtmaz. Verimliliğini, çalışanın korunmasını daha sağlıklı kalmasını ve işin türüne göre gerek dışarıdan çalışana etki edecek unsurları bertaraf etmeye gerekse de işin olumsuzluklarını dışarı aktarılmasını engellemeye yarar.
Tüm bunların ötesinde kurum kültürünü yansıtmalıdır. Çalışanların kurum kimliğini yansıtan kaliteli, çalmasını kolaylaştıracak şekilde aksesuar ve özelliklerle donatılmış ve giymekten zevk duyacağı şık bir iş elbisesi veya üniforması olması çok önemlidir. İş elbisesi ve iş üniforması ekip çalışmasının ve kurum kültürünün ifadesidir. Dışa yansımasıdır. Aynı zamanda müşterilerimize güven aşılamanın, rakiplerimize de yenilir yutulur lokma olmadığımızın ifadesidir.
Kazancımızın daim olması için kurum kimliğine yatırım yapmamız gerekir. Bol kazançlı ve huzurlu günler dileriz.

https://www.facebook.com/TemisElbiseleriCom

https://twitter.com/TemisElbiseleri

http://www.temiselbiseleri.com/iletisim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder