Popüler Yayınlar

8 Temmuz 2017 Cumartesi

İş Elbisesi alırken nelere dikkat edilmelidir?



Günümüzde gerek kamu gerekse de özel sektörde çalışan herkes kurumunun belirlediği iş elbiselerini giymek zorundadır. Bu bazen bir takım elbise, bazen forma bazen de hijyen ve koruyucu özellikleri olan özel iş elbisesi şeklindedir. Çalışanların ve kurumun iş verimliliğini hatta marka değerini doğrudan etkileyen iş elbisesi alımlarına bu yüzden çok özen gösterilmesi gerekir.
Öyleyse kurumlar ve kişiler iş elbisesi alırken nelere dikkat etmelidir:
1-Sezonluk değil de senelik planlama ve bütçe yapılmalıdır.
2-Fiyattan çok kaliteyi ve devamlılığı düşünerek uzun soluklu çalışabileceğiniz müşteri memnuniyeti yüksek firmaları tercih etmelisiniz.
3-İş elbiselerini sezonluk kullanım ömrünü en az 6 aylık olarak düşünmeli ona göre alınmalıdır.
4-Çalışanların işini kolaylaştıracak model ve tasarımları tercih edilmeli. Aksesuarlarını ihmal etmemeli.
5-Çalışma ortamına göre uygun seçimleri yapmalı; sıcak ortamda çalışanlar için ince kumaş, soğuk ortamda çalışanlar için kalın kumaş tercih edilmeli. Çalışma esnasında yıpranma ve kirlenmeye sürekli maruz kalan elbiselerin kumaşları ( örneğin oto tamircileri ) özel olmalıdır. Kolay temizlenebilen ve dayanıklı kumaşlardan olmalı mümkünse yeni nesil nano teknoloji ürünü kumaşlar tercih edilmelidir.
6-Kıyafetin renk ve modelini seçerken kurum kimliğine uygun, göze hoş gelen renk ve modelleri tercih etmelisiniz.
7-İş elbisesi imalatçınızı seçerken sürekliliği olan, sektörde belli bir geçmişi olan firmalardan seçmeniz sizin faydanıza olacaktır.
8-Sürekli Hijyen gerektiren iş kollarında çalışan her personel için yazlık ve kışlık olmak üzere en az ikişer takım, mümkünse 3’er takım planlanmalıdır ki her gün veya kirlendikçe temizi ile değiştirebilsin.
9-İş elbiseleri İstanbul içinde oldukça geniş seçenekleri olan tercihler sunmakta. İyice araştırılmalı, hem kumaşı hem de işçiliği kaliteli olanı en uygun fiyata bulmaya çalışmalıdır. Bu bağlamda butik tarzda üretim yapan, siparişe göre üretim kapasitesini arttırıp azaltabilen, yani işletme maliyetler düşük firmaları tercih etmeniz fiyatta size avantaj sağlayacaktır.
10-Acil durumlarda geçici olarak hazır modellere armanız veya logonuzu uygulatarak da fiyatta avantaj elde edebilirsiniz. Çünkü stokta olanı her zaman daha ucuza alabilirsiniz.
Tem-İş İş Elbiseleri olarak mutlu ve bol kazançlı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder